Introduktionsprogrammet Kumla, Kommunal Gymnasieskola

place Folkets hus, Skolvägen 10-12 69234 Kumla (Kumla kommun) local_phone 019-588749
Snabblänkar

Snabbfakta (2020)

Genomsnittligt betygspoäng

12.9 (2020)

Antal elever

(2020)

Andel behöriga lärare

28.0 %

(2020)
Introduktionsprogrammet Kumla är en kommunal gymnasieskola i Kumla kommun som erbjuder programmen Bygg- och anläggningsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet, Introduktionsprogram och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Läs gärna mer om programmen på Skolverkets webbplats. Skolan är belägen på Folkets hus, Skolvägen 10-12 i Kumla.
Program & kurser

Vad vill du läsa? Här kan du se exempel på program och inriktningar som Introduktionsprogrammet Kumla erbjuder.

Bygg- och anläggningsprogrammet
Fordons- och transportprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet
Introduktionsprogram
Se fler program
Framtidsyrken

Vad vill du bli? Här kan du se exempel på yrken som skolans program i kombination med högskoleutbildning kan leda till.

Agronom
Apotekare
Arbetsterapeut
Arkitekt
Biomedicinsk analytiker

Det finns inga kalenderhändelser

Se hela kalendern
Matsedel

måndag 29 november

Wokad kyckling med bambuskott och ris
Wokade nudlar med asiatiska grönsaker

Se veckans mat
Blogg

Det finns inga blogginlägg

Statistik (2020)

Antal elever på skolan

76.5%

Med slutförd examen

12.9%

Genomsnittlig betygspoäng

Viktig information om statistik
Med bakgrunden i en dom som säger att uppgifter om friskolors elevsammansättning och betyg är affärshemligheter som inte ska lämnas ut har Skolverket krympt tillgången till statistik. Detta innebär att vi ännu inte kan presentera någon statistik för 2020 på Skolkollen. Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att ge förslag på författningsändringar för att lösa situationen.

Under 2020 gick det 28 elever på skolan. Den genomsnittliga betygspoängen minskade från 12.9 till 12.9. Andelen lärare på skolan med behörighet var 28.0% år 2020 jämfört med 2019 då 52.0% var behöriga.

Den statistik som vi får från Skolverket är uppdelad i olika skolenheter. Vi har dock valt att slå samman och visa den samlade statistiken för respektive skola på ett och samma ställe då vi anser att det gör det mer lättöverskådligt för elever, föräldrar och lärare.

All statistik på Skolkollen hämtas från Skolverket och SCB

Enkätomdömen
Elevomdöme (ÅK 2, HT-2017)

Vad tycker eleverna om skolan?

Omdömena hämtas från Skolinspektionens skolenkät
Hur fungerar Skolkollen?

Välkommen till Skolkollen

Så tar du kontrollen över din skola